Carlotta Baldazzi

Arte Suite biedt u exclusieve hoogwaardige textiel prints aan van de Italiaanse fotografe Carlotta Baldazzi. Deze textiel prints zijn door de fotografe gesigneerd en genummerd. De oplage is een limited edition van 100 stuks.

Als dochter van twee kunstenaars, noemt Carlotta Baldazzi zichzelf ‘dochter van de kunst’. Op zeer jonge leeftijd leefde zij al tussen kleuren en vernissages. Ze hielp actief mee bij het inrichten van tentoonstellingen – vaak met de groten van de avant-garde kunst – in de grootstedelijke galerie van haar ouders.

Carlotta volgt eerst onderwijs aan ‘The school of art, painting and sculpture’, gevolgd door de ‘School of Design’. Hier specialiseert zij zich in het ontwerpen van objecten, kleding, interieurdesign en design op stof.

In 2003 bracht de passie voor deze vormen van kunst haar ertoe om ze samen te laten komen in damesmode. Met slechts honderd originele kledingstukken maakte ze haar debuut in een trendy wijk van Milaan. Met direct succes! Haar kledingmerk Dragoncella is al even uniek als haar kunstwerken.

In 2012 gebruikte zij haar mode-ervaring door de iconisch gestileerde figuren om te zetten in schilderijen. Een solotentoonstelling in het Spazio Tadini Casa Museo in Milaan werd een groot succes!

Sinds 2014 is het werk van Carlotta verder geëvolueerd en gewijd aan de ontdekking van nieuwe vormen van kunst waaronder driedimensionale abstracte beeldhouwkunst, fotografie, fotocollage en digitaal schilderen.

Deze ‘dochter van de kunst’ heeft sinds 1998 deelgenomen aan tal van tentoonstellingen en beurzen in zowel Italië als daarbuiten. Carlotta transformeert elk van haar emoties, afhankelijk van haar ‘state of mind’, in beelden met een sterke visuele impact die de aandacht van het publiek trekt.

INSPIRATIE