RIET BAKKER

invaaggrijsachtermail3

Met veel oog voor details buigt en kneedt Riet Bakker zachte platen steengoedklei samen tot organische abstracte objecten met een strakke vormgeving. Vanuit ’t silhouet zoekt zij naar perfecte profielen met vloeiende lijnen vaak intrigerende patronen van openingen, richels en gleuven. Kleur en structuur van het glazuur (zelf ontwikkeld) is zeker zo belangrijk als de vorm zelf. Verschillende dikke lagen krimpende, kralende en korrelige glazuren worden opgespoten, creëren diepte en reliëf en vormen een ruw contrast met gladde glazuren en/ of andere materialen als hout, metaal en glas. Deze techniek geeft een extra dimensie aan het werk van Riet Bakker en prikkelen de zintuigen.

Het architecturale aspect in vormen uit de natuur en de dynamiek van groei en beweging (micro) organismen. Originele tekeningen en foto’s worden vrij geïnterpreteerd in nieuwe objecten.

Riet Bakker studeerde geneeskunde en praktiseerde vele jaren. Werken met klei ontwikkelde zich daarnaast al gauw van hobby tot passie. In 1986 kiest zij voor een

Professioneel eigen atelier, ging aanvankelijk als arts in deeltijd verder en is nu fulltime keramist. Zij exposeert met regelmaat in binnen en buitenland.

IMPRESSIES